13 dic 2016

XVIII Festa da Pisa da castaña en Froxán


Ano tras ano a Festa da Pisa séguese celebrando en Froxán. Cada edición con máis éxito reunindo a centos de persoas vindas de diversos puntos, moitos repiten, outros por primeira vez pola curiosidade de ver en que consiste A Pisa. Como manda a tradición a media mañá acenden o lume na planta baixa do sequeiro para que os visitantes se fagan unha idea en que consiste o proceso. Son tantos os anos facendo uso do sequeiro que a porta rezuma tizne de tanto queimar leña.

Año tras año la Fiesta de la Pisa se sigue celebrando en Froxán.
Cada edición con más éxito reuniendo a cientos de personas venidas de diversos puntos,
muchos repiten, otros por primera vez por la curiosidad de ver en que consiste La Pisa.
Como manda la tradición a media mañana encienden el fuego en la planta baja del sequeiro para que los visitantes se hagan una idea en que consiste el proceso.
Son tantos los años haciendo uso del sequeiro que la puerta rezuma tizne de tanto quemar leña.


A parte baixa do sequeiro.


Parte alta do sequeiro onde as castañas están estendidas recibindo a calor. Para estender as castañas mentres se secan úsase o rodo de madeira, na foto de abaixo.

Parte alta del sequeiro donde las castañas están extendidas recibiendo el calor.Para extender (remover) las castañas mientras se secan se usa el rodo de madera, en la foto de abajo.



Pisado da castaña seca.



Abandoxado da castaña seca por un gran experto Xan de Vilar.





Parabéns á Asociación Fonte do Milagro por todo o seu esforzo e o seu empeño en que un ano máis a Festa da Pisa se celebre con gran éxito. Se queres ver con máis detalle o proceso da Pisa da castaña podes clicar nestas ligazóns

Enhorabuena a la Asociación Fonte do Milagro por todo su esfuerzo y su empeño en que un año más la Fiesta de la Pisa se celebre con gran éxito.





0 comentarios:

Publicar un comentario